algemene info

WelpenlogoHieronder de speltakken die wij hebben:

Bij de Welpen (7 tot 11 jaar) staat het Jungleboek centraal.
De kinderen beleven hun avonturen in de rimboe, waar o.a.
Kaa de slang en
Baloe de beer te vinden zijn.
De leiders en leidsters nemen namen aan die uit het boek komen.
De jeugdleden zijn allen jonge wolven, welpen, en leren door het spel om samen te spelen, de natuur te waarderen, enz.
Eigenlijk net zoals Mowgli van Baloo leert hoe te overleven in jungle.

Verkennerlogo

Scouts

Scouts zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar.
De scouts
worden opgedeeld in patrouilles. Aan het hoofd van elke patrouille zit een PL (patrouilleleider). De PL is een oudere scout die al precies weet hoe het gaat bij ons, zodat hij de jongeren of nieuwe scouts in zijn patrouille kan helpen. De PL wordt hierbij geholpen door de APL (assistent patrouilleleider). Hoewel er ook nog spelletjes gedaan worden, zijn de activiteiten meer gericht op het buitenleven en het leren omgaan met techniek, natuur en voor jezelf en elkaar zorgen. Het scoutsprogramma is activiteit-georiënteerd, zoals sport en spel, (meerdaagse) trektochten op kaart en kompas, pionieren met hout en touw, maar ook primitief kamperen.

Explorers

Explorers zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Ze hebben het zelf voor het zeggen.
Ze maken samen plannen, bepalen zelf hun eigen programma. Ze worden daarbij ondersteunt door een adviseur. Een adviseur kan gevraagd of ongevraagd advies geven.

De Explorers kiezen een eigen bestuur, waarin voorzit(s)ter, secretaris/secretaresse en penningmeester(esse) zitting hebben.
Zij dragen zorg voor een goed organisatorische gang van zaken en kunnen de Explorers vertegenwoordigen.

Programma's zijn heel divers, en kunnen variëren van kamperen en een dropping tot sport en spel en het maken van een eigen film.

Roverscouts

Roverscouts zijn alle jeugdleden van Scouting die tussen de 18 en 21 jaar oud
zijn. Roverscouts worden gezien als jeugdleden, omdat je als roverscout de
laatste hand legt aan je jeugdperiode bij Scouting. De speltak sluit dan ook aan
bij de ontwikkeling en ervaringen die je bij de explorers hebt doorgemaakt. Een
groep roverscouts wordt een stam genoemd, net zoals je bij de scouts een troep
hebt en bij de explorers een afdeling.

Stam

Bij de Stam is er geen leiding of begeleiding meer. Alle leden zijn 21 jaar of ouder, er wordt dus van hen verwacht dat zij hun eigen speltak draaiende kunnen houden. Hiervoor is er een eigen bestuur en wordt er op de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de rest van de stamleden gerekend.