Inschrijving en installatie

Inschrijving

Je mag bij de opkomsten eerst drie keer komen kijken zonder verdere verplichtingen. Als je dan mee wilt blijven doen, krijg je een inschrijfformulier. Deze moet bij de teamleider van de speltak worden ingeleverd. De nieuwe scout wordt dan ingeschreven bij de groep en bij Scouting Nederland. Vanaf dat moment is de scout officieel (betalend) lid. Na enige tijd komt hierover bericht en krijgt de scout een scoutingpas en elk kwartaal een tijdschrift.

Installatie

Elk jaar vindt er een installatie plaats. Dit is een officiële ceremonie die maakt dat alle "nieuwe" welpen/scouts/explorers échte scoutingleden worden. Ze krijgen dan officieel hun blouse, de insigne en de geel-blauwe groepsdas. Vanaf dan horen ze officieel bij de groep. Op deze speciale dag zijn familie en vrienden van harte welkom om de installatie bij te wonen.